Järjestö

Jäsenedut

Jäsenedut

Suomen Pystykorvajärjestö on suuri kotimaisten metsästyspystykorvarotujen jäsenjärjestö. Meitä on yli 7 000 metsästystä ja koiraurheilua harrastavaa jäsentä. Järjestö on perustettu vuonna 1938 vaikkakin näyttely- ja koetoiminta onkin alkanut jo viime vuosisadan puolella. Vuonna 1889 pidettiin suomenpystykorvalle ensimmäiset näyttelyt silloisen Suomen Kennelklubin toimesta.

Suomen Pystykorvajärjestö – Finska Spetsklubben ry:n tehtävänä on huolehtia Suomen kansallisaarteiden säilymisestä, vaalimisesta ja kehittämisestä.

Nämä kansallisaarteemme ovat maailmassa harvinaiset alkuperäistä luonnonkantaa olevat koirarodut, suomenpystykorva, karjalankarhukoira ja pohjanpystykorva.

Ylintä päätösvaltaa Suomen Pystykorvajärjestö – Finska Spetsklubben ry:ssä käyttää vuosikokous, joka valitsee käytännön asioita hoitamaan vuosittain puheenjohtajan ja 9 hallituksen jäsentä, joiden toimikausi on kolme vuotta. Hallituksen alaisena toimivat eri toimikunnat sekä jokaiselle rodulle omat jaostot jalostustoimikuntineen, jalostusneuvojineen ja pentuvälittäjineen.

Suomen Pystykorvajärjestön jäsenmaksut ovat:
Vuosijäsenmaksu 30 €
Perhejäsenmaksu 20 € (ei sisällä jäsenlehteä)
Jäsenyhdistysmaksu 40 €
Miksi kannattaa liittyä jäseneksi? Mitä palveluja jäsenmaksulla saa?
Jäsenetuja ovat mm:

Pentuejäsenyys

Kasvattajan ilmoittamat ja maksamat uudet pennunhankkijat, jotka eivät ole vielä järjestömme jäseniä, voidaan liittää vuosijäseniksi pentuejäsenhinnalla.. Pentuejäsenet ilmoitetaan jäsensihteerille erikseen joko sähköpostilla, puhelimitse tai kirjeellä, kaikki samalla kertaa.

Pystykorva jäsenlehti

Jäsenet saavat jäsenmaksuaan vastaan 6 kertaa vuodessa ilmestyvän Pystykorva-lehden. Lehden voi myös selata lehtiarkistossa sähköisessä pdf-muodossa vuodesta 2002 alkaen. Lehdessä käsitellään kaikki tärkeät ja ajankohtaiset asiat koiraroduistamme, joita ovat suomenpystykorva, karjalankarhukoira ja pohjanpystykorva.

Lehdessä on roduistamme valioesittelyjä, erilaisia tilastoja, kirjoituksia ja kannanottoja sekä tärkeimpiä koetapahtumia.

Pentuneuvonta ja -välitys

Jäsenet voivat halutessaan ilmoittaa syntyneet pennut välitykseen ilmaiseksi. Pentuneuvojat vastaavat tiedusteluihin ja ilmoittavat, missä pentuja on myytävänä. Halutessaan pennut saa myös internetvälitykseen ”pentupörssiin”.

Lista pentuneuvojista on Pystykorva- ja Metsästäjä-lehdessä sekä näiltä sivuilta karjalankarhukoira, suomenpystykorva ja pohjanpystykorva.

Jalostusneuvontaa roduille

Jäsenet voivat pyytää nartulleen urossuositusta, jolloin jalostusneuvojat tekevät mahdollisuuksien mukaan nartun omistajalle kirjallisen ehdotuksen muutamista uroksista, jotka heidän mielestään soveltuisivat kyseiselle nartulle.

Näissä suosituksissa on valmiiksi laskettuna jo syntyvän pentueen sukusiitoskertoimet ja niissä pyritään ottamaan huomioon myös mahdollisten perinnöllisten sairauksien estyminen.

Jalostus

Jalostustoimikunnat pitävät rotuja koskevat jalostustiedot, terveyteen liittyvät tiedot ja jalostusta koskevat ajankohtaiset tietopaketit näiilä sivuilla. Tutustu tarkemmin karjalankarhukoiran- suomenpystykorvan- ja pohjanpystykorvan jalostussivuihin.

Internet-palvelut

Järjestöllä on omat Internet sivut osoitteessa www.spj.fi. Järjestö ylläpitää sekä koiratietokantoja jalostusta varten. Järjestön tuotekauppa on osoitteessa www.haukku.net.

Internetsivuilla esitetään kaikkea mahdollista tietoa roduistamme eri puolilla maailmaa oleville harrastajille ja selailijoille (rajoitetusti sivuja myös ruotsiksi ja englanniksi).

Vuosikirjat koe- ja näyttelytuloksista
Linnunhaukkutulosten ja hirvenhaukkutulosten vuosikirjat julkaistaan vuosittain, jossa on kaikki edellisen vuoden linnunhaukku- ja hirvenhaukku- sekä näyttelytulokset.

Tilaa vuosikirjat tuotekaupasta.

tvporn.cc