Rodut

Rekisteröinti ja myynti

Rekisteröinti

Kätevimmin pentueen rekisteröinti sujuu Kennelliiton Oma koira-palvelun kautta. Kasvattaja täyttää pentueilmoituksen palvelussa ja jättää sen keskeneräiseksi. Tämän jälkeen uroksenomistajan on käytävä OmaKoira-palvelussa hyväksymässä pentue. Eläinlääkäri täyttää oman osuutensa siruttaessaan pennut. Viralliset rekisteripaperit saapuvat sitten kasvattajalle postissa yleensä muutaman vuorokauden kuluessa.

Rekisteröinnin voi tehdä myös paperisena. Mukaan tarvitaan astutustodistus uroksen omistajalta.

Hyvät ohjeet löytyvät Kennelliiton sivulta.

Myynti

• Pennut voi ilmoittaa myytäväksi SPJ:n ylläpitämään pentupörssiin. Pentueen ilmoittamista varten SPJ:n sivulta löytyy täytettävä ilmoitus. Voit myös olla yhteydessä pentuneuvojiin puhelimella tai sähköpostitse ja ilmoittaa jo, kun astutus on tehty. Ohjeet löytyvät täältä.

• Facebookissa on ryhmä Suomenpystykorva, pentupalsta, johon voit liittyä ja ilmoittaa pennuistasi siellä itse.

• Suomen Kennelliitto ylläpitää pentulistaa, johon voit itse laittaa ilmoituksen.

• Moni pennunetsijä löytää edelleen pennun itselleen lehti-ilmoituksista tai netin yleisiltä myyntipalstoilta kuten tori.fi.

Koiran kaupasta kannattaa aina tehdä virallinen sopimus. Valmiit sopimuspohjat ja ohjeita löytyy Kennelliiton sivuilta. Uuden omistajan tulee ilmoittaa omistajuudestaan Kennelliitolle. Helpoimmin tämä onnistuu OmaKoira-palvelussa.
Pentuneuvojat auttavat kaikissa pennutukseen liittyvissä kysymyksissä. Rotujärjestöllä on myös tukihenkilöitä, jotka ovat valmiita tukemaan pennutuksessa ja kasvatuksessa. Tukihenkilölista ja jalostusneuvonnan yhteystiedot löytyvät pystykorva.infosta.
Lista tukihenkilöistä löytyy myös tästä karttaohjelmasta. Jos olet kasvattaja, sinun kannattaa ilmoittaa myös omat tietosi kartalle, jotta mahdolliset pennunostajat löytävät sinut.

Muistathan muutenkin, että kaikkien koiranomistajien kannattaa muuttaa Kennelliiton tietokannassa omistajatiedot julkisiksi, mikä helpottaa yhteydenpitoa koiranomistajien välillä.

tvporn.cc