Rodut

Luksaatio-ilmoitus

Jalostusryhmän toimintaan kuuluu läheisesti myös suomenpystykorvan terveystilanteen seuranta. Tietous suomenpystykorvien periytyvistä polvivioista on parhaiten jalostusryhmän hallinnassa. Ryhmän terveysvastaava kerää ilmoituksilla ja henkilökohtaisilla yhteydenotoilla tietoa suomenpystykorvilla esiintyvistä polvivioista.


Suomenpystykorvan polvi-ilmoituslomake

Suomenpystykorvan perinnöllisten vikojen seuranta ohjelmaan (PEVISA-tarkastus) kuuluu silmien ja polvien tarkastus. Tarkastustulokset näkyvät SKL:n KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä, jolloin ne ovat myös rotujärjestön jalostusneuvonnan ja kaikkien suomenpystykorva harrastajien hyödynnettävissä.

Jos koiraa käytetään muussa yhteydessä tai jo alkaneiden polvivaivojen takia eläinlääkärin vastaanotolla ei mahdollisesta diagnoosista tule merkintää tietokantaan, eikä tieto kulkeudu rotujärjestön jalostusneuvonnalle. Tämän tiedon kerääminen on kuitenkin rodulle tärkeää, jotta jalostusneuvonta ei tekisi virheellisiä suosituksia.

Jos koirallasi on on todettu Patellaluksaatio tai se on tämän sairauden takia leikattu, täytä ja oheinen lomake. Näin voit varmistua siitä, että Suomen Pystykorvajärjestön jalostusneuvonnalla on tieto tapauksesta.

Suomenpystykorvan polvivikojen ilmoituslomake

Suomenpystykorvan polvivikojen ilmoituslomake

Täytä huolellisesti polvioireisen koiran tiedot. Kaikki * merkityt kentät ovat pakollisia.

Vuosina ja kuukausina
tvporn.cc