Rodut

Aktiivitoiminta

Onneksi olkoon,

jos olet valinnut tai olet valitsemassa parhaaksi ystäväksesi pohjanpystykorvaa; ”paikkatakkia”. Pohjanpystykorvan kanssa kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan mukavaan koiraharrastukseen.

Oli kiinnostuksesi sitten linnunhaukku-kokeet (LINT), hirvenhaukku-kokeet (HIRV), näyttelyt, agility, jäljestys, sorsastus tai joku muu; me SPJ:n pohjanpystykorva-väki olemme valmiita antamaan neuvoja ja vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.

Miten mukaan?

Toivomme sinunkin koirasi kanssa lähtevän mukaan tähän antoisaan harrastukseen ja mukavaan joukkoomme. Liittyessäsi rotujärjestön jäseneksi saat 6 kertaa vuodessa ilmestyvän Pystykorva-lehden. Lehdestä saat tietoa järjestön ajankohtaisia asioista ja tapahtumista. Joka lehdessä on myös artikkeleita koskien juuri pohjanpystykorvaa. Jäsenenä autamme sinua myös jalostuksen kiemuroissa ja saat monia muitakin tuntuvia etuisuuksia.

 

Kun tarvitset käytännön opastusta liittyen kokeisiin, näyttelyihin jne., tai muuten vain tarvitset tietoa rodusta, voit ottaa yhteyttä kehen tahansa meistä pohjanpystykorva-jaoston jäsenistä!

 

Tukihenkilöt

Idea tukihenkilöistä toteutettiin. Pohjanpystykorvan rekisteröintimäärät ovat kasvaneet ja rotu on saanut paljon uusia harrastajia.

Rodun metsästysominaisuuksien säilyttämiseksi ja kehittämiseksi pitäisi käyttökoekäyntien lisääntyä samassa suhteessa rekisteröintien kanssa.

Käyttökokeista saadaan tärkeää tietoa jalostukseen ja samalla pääsee tutustumaan mielenkiintoiseen toimintaan, johon on helppo jäädä koukkuun. Uusilla ja vanhoillakin harrastajilla saattaa olla kysymyksiä käyttökokeisiin liittyen ja sitä varten kerättiin koko maan kattava tukihenkilölista. Jos siis aikeissa on käydä kokeessa koirasi kanssa, niin nämä henkilöt auttavat mielellään. Toki muutakin tukea on tarjolla kaikkeen tekemiseen pohjanpystykorviin liittyen.

Pohjisharrastajat ympäri maan lähtivät mielellään talkoisiin ja lupasivat auttaa kykyjensä mukaan. Suurin osa listan henkilöistä on maastotuomareita, kokeneita kokeissakävijöitä ja mukana on paljon kasvattajia. Esimerkkinä suhtautumisesta Kattaisen Kimmon kommentti: ”Tottakai lähden mukaan ja neuvoja ja vinkkejä löytyy niin penikoittamisesta aina koe ja näyttelypuolelle saakka. ”Tukihenkilölistaa päivitetään ajoittain ja jos sinulla on halukkuutta toimia harrastajan tukihenkilönä, ilmoita yhteystietosi listaa ylläpitävälle kilpailu- ja näyttelyvastaavalle Markku Strömille.

tvporn.cc