Rodut

Jalostuskatselmukset

Jalostuskatselmuksen päätarkoitus on etsiä ja löytyy kokeessa ja näyttelyssä käymättömiä jalostuksen ulkopuolella olevia hyviä ja terveitä metsästyskoiria. Katselmukset tarjoavat rodun harrastajalle mahdollisuuden keskustella koiran ulkomuodosta, käyttöominaisuuksista ja terveydestä. Omistajia ohjataan koirien viemisessä PEVISA-terveystarkastukseen, AVO-kokeisiin ja näyttelyihin. Jalostuskatselmuksessa käyneet koirat on jaettu kennelpiireittän. Lisäinfoa koirien soveltuvuudesta jalostukseen saa jalostusneuvojilta.

Katselmuksessa arvioidaan koiran ominaisuuksia haastattelulla ja ulkomuototuomari arvioi ulkomuodon. Joissakin tilaisuuksissa voi olla mukana pentuvälittäjä, joka osaa neuvoa astutukseen ja pennuttamiseen liittyvissä asioissa sekä monissa muissa koiran hoitoon ja terveyteen liittyvissä kysymyksissä.

Katselmukset ovat rodun harrastajille uusi mahdollisuus, jossa pääsee keskustelemaan omasta koirastaan ns. asiantuntijoiden kanssa(ulkomuototuomari ja jalostusneuvoja), joka on samalla linnunhaukkukokeisiin ja rodulla metsästämiseen hyvin perehtynyt henkilö.

Jalostuskatselmukset:

  • Ivalo 20.5.2023 
  • tvporn.cc