Rodut

Pentuvälitys

Olet päätymässä hienoon, melko vähälukuiseen metsästyskoirarotuun, jota rekisteröidään vuosittain Suomessa noin 250 yksilöä. Tässä on sinulle muutamia neuvoja, jotka liittyvät pennun hankintaan.

Kun otat yhteyttä pennun tarjoajaan, mieti valmiiksi millaiseen käyttöön haluat koirasi metsästyksen lisäksi. Yleensä kasvattaja toivoo sinun käyttävän koiraasi näyttelyssä tai käyttökokeessa. Näyttelyyn ja käyttökokeeseen osallistumisella on tarkoitus arvioida koiran rodunomaisuutta niin ulkomuodollisesti kuin käyttötarkoituksen kannalta. Näillä arvioinneilla kerätään tietoa koirasta, jota voidaan hyödyntää tulevaisuudessa osana rodun jalostuksessa. Rodun palvelemiseksi olisi suositeltavaa käyttää koiraa ainakin kerran näyttelyssä ja käyttökokeessa, sekä PEVISA-tarkastuttaa se.

Muista myös kysyä kasvattajalta, onko pentueella jalostusneuvojan suositus, sillä vain jalostusneuvojilla on tiedossaan yhdistelmien mahdolliset riskit. Jos jalostusneuvojan suositusta ei ole, tarkistuta yhdistelmä itse jalostusneuvojilla jos olet kiinnostunut ottamaan yhdistelmän pennun.

Mikäli et heti löydä sopivaa pentua tai pentuja ei juuri nyt ole tarjolla, voit jättää yhteystietosi pentuneuvojien varauslistalle. He ilmoittavat sinulle heti kun tieto uudesta pentueesta on heille välittynyt.

Pentujen hinnat vaihtelevat eri kasvattajien välillä sen mukaan, miten pentueen vanhemmat ovat kokeissa ja näyttelyissä menestyneet.

Pennun ostossa ja myynnissä sinua auttaa pentuneuvojamme, jonka ensisijaisena tehtävänä on välittää Suomen Pystykorvajärjestön jäsenten kasvattamia ja jalostustoimikunnan suosittelemien yhdistelmien kriteerit täyttäviä pohjanpystykorvan pentuja.

Voit ottaa yhteyttä joko suoraan nettisivuillamme oleviin pennun tarjoajiin tai soittaa jollekin kasvattajalle tai järjestömme pentuneuvojalle. Pentuneuvojan palvelut ovat maksuttomia SPJ:n jäsenille, kuten myöskin pennun ostoa suunnitteleville.

Pentuneuvoja
(yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse)

Heidi Bollström-Kärkkäinen
Nerkoo (Lapinlahti)
Puh. 040 584 8468
heidibk77(at)gmail.com

tvporn.cc