Ajankohtaista

7 heinäkuun, 2020

Huomioitavaa Ruotsiin matkaaville linnunmetsästäjille

Huomattava joukko järjestömme jäsenistä on perinteisesti aloittanut linnunmetsästyskauden Ruotsista.
Ruotsin koronavirustilanne on huolestuttava varsinkin sen pohjoisissa maakunnissa, jonne pääosa metsästäjistä on suunnannut matkansa. Tällä hetkellä Ruotsista tuleville henkilöille on voimassa useassa maassa 14 vuorokauden karanteenisuositus, niin myös Suomessa.
Linnunmetsästys alkaa Ruotsissa 25.8.2020. Sinne lähtevien metsästäjien tulee huomioida matkasuunnitelmissaan ja etenkin matkalta palatessaan senhetkiset tartuntatautilakien rajoitukset.

Esimerkiksi Haukku-ottelun karsintakokeet ovat 5.9.2020 eli tämänhetkisten terveysviranomaisten suositusten mukaisesti Ruotsista palaavat eivät voisi osallistua karsintakokeisiin.
Uskon jäsenkuntamme olevan vastuuntuntoista ja noudattavan elokuussa voimassa olevia terveysviranomaisten suosituksia, eivätkä näin vaaranna muiden kokeeseen osallistuvien kilpailijoiden ja järjestäjien terveyttä.

Suomen Pystykorvajärjestö korostaa, että toimihenkilöiden ja osallistujien on noudatettava ensisijaisesti Suomen valtion ja viranomaisten antamia ohjeita, eikä hengitysoireinen henkilö saa tulla koepaikalle.
Tämän lisäksi jokainen osallistuu koetapahtumaan omalla vastuullaan.

Lisäksi pyydän huomioimaan, mitä Kennelliitto ohjeistaa koronaan liittyen. Tuomarit ja toimihenkilöt voivat halutessaan peruuttaa toimimisen tapahtumissa pandemiatilanteen vuoksi ilman seuraamuksia. Tämä oikeus on voimassa vuoden 2020 loppuun asti.

Kennelliiton ohjeet kokonaisuudessaan löytyvät täältä: https://www.kennelliitto.fi/tietoa-meista/uutiset/kennelliitto-tarkisti-ohjeensa-kesan-kokeiden-kilpailujen-ja-testien-jarjestamisesta

7.7.2020 Suomen Pystykorvajärjestön puheenjohtaja Pentti Isoviita

tvporn.cc