Ajankohtaista

21 maaliskuun, 2021

Avaimet käteen – haaste paikalliskerhoille

SPJ:n suomenpystykorvajaosto haastaa paikalliskerhot järjestämään AVAIMET KÄTEEN -kokeen koekaudella 2021.

Suomessa on tuhansia metsästäviä suomenpystykorvia, joita ei ole koskaan käytetty haukkukokeessa. Ilman koetulosta jalostuskoirien löytäminen on vaikeaa ja arvokasta geeniperimää jää käyttämättä. Piilossa olevien koirien lisäksi harrastuksen piirissä liikkuu satoja ihmisiä, joissa on oivallinen uusi resurssi. Nämä henkilöt on tärkeää saada tutustumaan paikallis- ja järjestötoimintaan.

Jaosto haastaa Avaimet käteen -kokeella paikalliskerhot kartoittamaan alueensa ”tuntemattomia suomenpystykorvia” ja niiden omistajia.

Avaimet käteen -kokeen säännöt:
– järjestetään koekauden aikana vapaavalintaisena ajankohtana
– toteutustapana voi olla arpakoe tai koko koekauden koe tai molemmat
– maasto, opas ja tuomari kerhon puolesta
– joko koiran tai koiranohjaajan tulee olla ensikertalainen linnunhaukkukoe-osallistuja. Myös molemmat voivat olla ensikertalaisia
– koe ei ole kilpailu, eikä osallistujia palkita erikseen

Kaikkien haasteeseen osallistuneiden paikalliskerhojen kesken arvotaan UP-koirapaikannin SPJ:n talvipäivillä 2022. Järjestävä kerho saa jokaisesta kokeen ensikertalaisesta yhden arpalipukkeen. Ensikertalainen voi olla joko osallistuva koira tai koiranohjaaja. Jos molemmat ovat ensikertalaisia, tienaa kerho koirakosta kaksi arpaa. Kerho voi käyttää paikantimen edelleen jäsentensä palkitsemiseen. Lisäksi kerhosta tehdään juttu Pystykorva-lehteen. Kaikki haasteeseen osallistuvat kerhot mainitaan jutun yhteydessä. Haasteeseen osallistuvan kerhon tulee pitää kirjaa osallistujista yksityiskohtaisine tietoineen (koepäivä, paikkakunta, koiran rekisterinumero ja nimi, ensikertalaisuus on/ei, koiranohjaajan tiedot, ensikertalaisuus on/ei). Osallistumistiedot toimitetaan suomenpystykorvajaostolle 1.3.2022 mennessä.

tvporn.cc