Rodut

Luksaatio-ilmoitus

Patellaluksaatio-ilmoitus

Jalostusryhmän toimintaan kuuluu läheisesti myös suomenpystykorvan terveystilanteen seuranta. Tietous suomenpystykorvien periytyvistä polvivioista on parhaiten jalostusneuvojien hallinnassa. Ryhmä kerää ilmoituksilla ja henkilökohtaisilla yhteydenotoilla tietoa suomenpystykorvilla esiintyvistä polvivioista.

Suomen Pevisa-tarkastuksissa löytynee ja jalostusryhmälle ilmoitetut polvivikaiset koirat

Ruotsin kennelliiton tarkastuksissa löytyneet polvivikaiset koirat

 

Suomenpystykorvan polvi-ilmoituslomake

Suomenpystykorvan perinnöllisten vikojen seuranta ohjelmaan (PEVISA-tarkastus) kuuluu silmien ja polvien tarkastus. Tarkastustulokset näkyvät SKL:n KoiraNet tietokannassa, jolloin ne ovat myös rotujärjestön jalostusneuvonnan ja suomenpystykorvan kasvattajien hyödynnettävissä.

Jos koiraa käytetään muussa yhteydessä tai jo alkaneiden polvivaivojen takia eläinlääkärin vastaanotolla ei mahdollisesta diagnoosista tule merkintää tietokantaan, eikä tieto kulkeudu rotujärjestön jalostusneuvonnalle. Tämän tiedon kerääminen on kuitenkin rodulle tärkeää, jotta jalostusneuvonta ei tekisi virheellisiä suosituksia.

Jos koirallasi on on todettu Patellaluksaatio tai se on tämän sairauden takia leikattu, täytä ja lähetä oheinen lomake. Näin voit varmistua siitä, että Suomen Pystykorvajärjestön jalostusneuvonnalla on tieto tapauksesta.

Sähköinen kyselylomake patellaluksaatio ongelmien ilmoittamiseksi löytyy alta.

Suomenpystykorvan polvivikojen ilmoituslomake

Suomenpystykorvan polvivikojen ilmoituslomake

Täytä huolellisesti kohtauksia saaneen koiran tiedot. Kaikki * merkityt kentät ovat pakollisia.

Vuosina ja kuukausina