Ajankohtaista

helmikuu 23, 2016

Pohjanpystykorvien terveystietokysely on avattu

SPJ:n uusien nettisivujen myötä on avattu pohjanpystykorville tarkoitettu terveyskysely. Terveyskyselyn päällimmäisenä tavoitteena on kartoittaa rodussa esiintyviä sairauksia ja niiden yleisyyttä sekä mahdolliseen pennutukseen ja pentujen hoitoon liittyviä kokemuksia. Samalla kartoitetaan myös koiran luonnetta/käyttäytymistä sekä pyydetään omistajan mielipidettä koiransa käyttöominaisuuksista.

Kyselyyn vastataan sähköisesti ja terveyskyselyn on tarkoitus olla auki nettisivuillamme jatkuvasti, tällöin koiran terveystietoja on myös mahdollista päivittää. Voit vastata kyselyyn tästä.

Pohjanpystykorvajaosto järjestää täydentävän puhelinkyselyn vuoden 2016 aikana, valituille ikäluokille. Kyselyn suorittavat jaoston/jalostusryhmän jäsenten lisäksi myös joukko harrastajia, jotka ovat tehneet kyselyn tuloksista vaitiolositoumuksen. Haastattelijat syöttävät puhelun aikana tulokset suoraan nettikaavakkeeseen.

Pohjanpystykorvaharrastajat ovat ottaneet kyselyn omakseen, ensimmäisen vuorokauden aikana saatiin 30 vastausta ja viikossa vastauksia on tullut yli 50 koirasta.

Pohjanpystykorvien puolesta ISO KIITOS!

T PPK-jalostusryhmä